GRIP vzw geeft een brochure uit rond werken met een handicap!

GRIP vzw geeft een brochure uit rond werken met een handicap!

Voor de meeste mensen is werken een belangrijk onderdeel van hoe ze hun leven uitbouwen. Voor mensen met een handicap is dit niet anders. GRIP stelt vast dat zij in Vlaanderen nog te vaak worden uitgesloten van de arbeidsmarkt. Toch zijn er veel inspirerende verhalen.

Mensen met een handicap geraken moeilijk aan ‘echt werk’. Hiermee bedoelen we een betaalde job in een gewone werkomgeving. Het gaat over een job met loon naar werken. Indien nodig kunnen er ondersteunende maatregelen bij te pas komen.

Op de website van GRIP vzw kan u het volledige artikel nalezen.

Naast deze brochure werden er ook drie webinars georganiseerd rond de verschillende thema's die aan bod komen in de brochure.

We geven al de linken mee naar de verschillende thema's en webinars.

 1. Streven naar inclusie op het werk

  Sprekers: Vlaamse minister van werk Hilde Crevits, Els Keytsman (directeur van Unia), Patrick Vandelanotte (coördinator van GRIP) en Seppe Hemerijck (ervaringsdeskundige) 

  Herbekijk de webinar: Streven naar inclusie op het werk - Grip (gripvzw.be)
 2. Tewerkstellingsondersteunende maatregelen

  Sprekers: Lotte Tettelin (VDAB), Femke Houbrechts (Konekt) en Nini Van De Velde (Dienst diversiteit Vlaamse Overheid),Thibeau Bastien getuigt als ervaringsdeskundige.

  Herbekijk de webinar: Tewerkstellingsondersteunende maatregelen - Grip (gripvzw.be)
 3. Welk effect heeft werken op tegemoetkomingen?

  Sprekers: Jos Wouters (Platform Handicap en Arbeid), Kelly Lemagie (Sociaal Assistent FOD Sociale Zekerheid), Lies Vanpeperstraete (Ervaringsdeskundige), Eline Bruyneel (Beleidsmedewerker Vlaams Patiëntenplatform)

  Herbekijk de webinar: Welke effecten heeft werken op de tegemoetkomingen? - Grip (gripvzw.be)

  U kan ook een debat herbekijken over de effecten van werken op de tegemoetkomingen met Annabel Vanroose (adviseur kabinet Minister Lalieux), Jos Wouters (Stafmedewerker Platform Handicap en Arbeid), Nahima Lanjri (Federaal Parlementslid CD&V) en Lynn Formesyn (Ervaringsdeskundige): Debat: Welke effecten heeft werken op je tegemoetkomingen? - YouTube